Rensink Assurantiën VOF
Eén aanspreekpunt voor al uw verzekeringen!

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) is een zakelijke verzekering waarmee je je bedrijf verzekert tegen eventuele schade die je veroorzaakt. Met een AVB bescherm je je bedrijf dus tegen financiële risico’s als gevolg van aansprakelijkheid.


Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Waarvoor ben je verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?
Je particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt geen eventuele schade die je als ondernemer veroorzaakt. Heel belangrijk dus om ook een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten! Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor de kosten van schade die ontstaan door werk. Soms heb je nu eenmaal pech en gaat er iets kapot, of raakt er zelfs iemand gewond tijdens werk. Gelukkig hoef je met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering de kosten van een eventuele schadeclaim niet zelf te betalen. En dat scheelt een hoop zorgen!


Het verschil tussen de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) en de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) worden nog wel eens door elkaar gehaald. Het verschil?
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvulling op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt namelijk financiële schade die door beroepsfouten ontstaat. Geef je bijvoorbeeld verkeerd advies? Dat kan natuurlijk een keer gebeuren. Je BAV dekt dan de financiële schade die je cliënt loopt.
Let op: de AVB is niet verplicht, maar de BAV is dat voor sommige beroepen wel. Bijvoorbeeld voor financieel adviseurs, advocaten, notarissen, accountants en architecten.

WEGAM verzekering (Werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen)
Als werkgever kun je aansprakelijk gesteld worden voor een verkeersongeval tijdens werktijd. Met een verkeersschadeverzekering bescherm je jouw werknemers en jezelf als er letselschade is of als spullen beschadigd raken. De verzekering keert dan een bedrag uit van maximaal € 1 miljoen per ongeval. Deze verzekering wordt ook wel WEGAM-verzekering (Werkgeversaansprakelijkheid motorrijtuigen) genoemd.